Solsnäckan AB

Solsnäckan AB äger webbshoppen r-pi.se. Företaget ägs och drivs av Karin och Pär Andersson som båda arbetar heltid med företaget . Karin sköter webbshoppen och Pär arbetar med produktutveckling med Raspberry Pi som styrdator mot företag. Vi är båda intresserade av elektronik och för enkortsdatorn Raspberry Pi med alla dess coola möjligheter för utbildning och produktutveckling. Andra områden för Raspberry Pi är till exempel larm, övervakning, 3D printning, home automation, webserver, mediaspelare och display image.

Vi vill vara med och förmedla glädjen med programmering och elektronik.

Pär arbetar med ta fram nya prototyper och mindre serier av apparater till andra företag. Just nu arbetar han med mätapparat för biltvättar och värmereglering av fastigheter.  Har du själv behov av något som en Raspberry Pi kan göra skillnad så hör gärna av dig.

Karin VD på mässa med Raspberry Pod.

Karin på mässa med Raspberry Pod

Pär vår utvecklingsansvarige.

Pär

Solsnäckan AB startade 2011-11-11.

Solsnäckan AB startades för att Karin ville bygga hemsidor till småföretagare och Pär ville göra teknisk service till företagskompis, men som oftast ändras inriktningen efter en tid och numer är det nästan bara r-pi.se som är vår verksamhet. Solsnäckan har en egen websida också. Vi gillar magiska tal som 11-11-11 och 3,14.

Många underar över namnet Solsnäckan AB, men det är ett bra och trevligt namns om också är lätt att komma ihåg. Dessutom finns det snarlika företags- och produktnamn inom it  Smultron (text editor för webbdesign), äpplen (Apple), Hallon (Raspberry Pi), Björnbär (Blackberry), och inte minst Blue Tooth - efter Harald Blåtand. Linux med sin pingvin och Solar (sol), så Solsnäckan för traditionen vidare lite mer försvenskat. Solsnäcka är dessutom en vaniljbulle.

Kompetens

Karin utbildade sig på Linnéuniversitet inom webbdesign och gick en 2-årig gymnasielinje El-tele på 80-talet, som hon sedan uppdaterade 2002 med El-Automation. Karin har tidigare arbetat både med tekniska arbeten och inom administration. Hon har också läst in en Fil. kand. på Stockholms Universitet där hon bland annat har läst statsvetenskap, nationalekonomi och pedagogik. Karin har tidigare haft ett fritidsföretag.

Pär är gymnasieingenjör med 4-årig teknisk linje med inriktning elektronik och har ett stort fritidsintresse inom hårdvaran av datorer och elektronik. Han har även lite programmering i sin bakgrund. Pär har arbetat som larmtekniker i mer än 25 år, både som egenföretagare i 10 år och resten av tiden som anställd.

Raspberry pi och Solsnäckan AB?

När puttedatorn Raspberry Pi kom på tal såg Karin hur ögonen lyste av intresse på Pär och en av hans bästa kompisar som också är datorintresserad. Karin blev också imponerad av Raspberry Pis litenhet och höga prestanda och den mycket lilla hårddisken - minneskort 4 GB och uppåt. Grafiken överraskar de flesta positivt och klarar full HD-film. Dessutom bakgrunden från Cambridge och tanken att den ska hjälpa oss att säkra kommande generationers duktiga programmerare gör den än mer intressant.