Raspberry Pi - Hannes semesterkitt för bildöverföring979 kr

Raspberry Pi - Hannes semesterkitt för bildöverföring. Ett litet och smidigt kitt för dig som vill säkra semesterbilderna på en extern hårddisk och därmed slippa ta med en tung bärbar dator med värdefullt innehåll.  Ytterligare en fördel är att du  slipper använda hotellens långsamma datorer för att föra över kamerans alla bilder till extern hårddisk. Alla delarna får plats i en enkel necessär, förslagsvis en vadderad.

 Vi installerar fjärrskrivbord (på samma sätt som supporten hjälper dig med din dator) en kodsnutt som heter XRDP,  sen att du använda din surfplatta som fjärrskrivbord/skärm till Raspberry Pi. Du kommer även  att behöva installera en app i din surfplatta för att få fjärrskrivbordet att fungera. Instruktioner medföljer både per papper och på skrivbordet på din Raspberry Pi. I kittet medföljer Raspberry Pi:s originalströmadapter har pluggs för stora delar av världen och på så sätt slipper du köpa extra reseadapter till Raspberry Pi. 

Du kan använda hotellets TV som skärm, eller köpa en 7 tums touchskärm som tillval.  Andra tillval som HDMI-DVI adapter finns också.

Innehåll i kittet

  • 1 Raspberry Pi av senaste modell med skyddslåda
  • 1 Strömadapter med fyra plugg för olika delar av världen, bl.a. Euro, dansk, brittisk och amerikansk
  • 1 Minneskort/micro SD kort med Raspbian operativsystem med förinstallarad XRDP samt kod som omvandlar Pi till Acesspoint
  • Instruktioner för Raspbian och fjärrstyrning av skärm.
  • Totalvikt på kittet: 250 gram utan mus

Tillval

Om du vill bli ännu mer självständig på din resa har du även möjligt att lägga till 

Väljer du tillvalet Touchskärmen behövs bara en låda.

Just nu finns även möjlighet att förbeställa trådlös mini mus till förmånliga priset 79 kr.

Mini musen är beställd den 13 februari 2018 med okänt leveransdatum.