Sparkfun fuktigshetsmätarsensor

Artikelnummer: 10978

99 kr

Sparkfun fuktigshetsmätarsensor är en enkel konstruktion för mätning av fukt i jord och liknande material. Fuktighetssensorn är ganska lätt att använda.

De två stora exponerade pads fungera som prober för sensorn - (motsvarande anod och katod på LED), och de tillsammans verkar som en variabel resistor.

Ju mer vatten som finns i jorden desto bättre ledningsförmåga mellan pads kommer det att vara. Det kommer att resultera i ett lägre motstånd och en högre signal ut.

För att få SparkFun Fuktighetsmätare fungerar allt du behöver är att ansluta VCC och GND stift till Arduino-baserad enhet eller Raspberry Pi  (eller annat kompatibel utvecklingskort) och du får en signal ut som beror på mängden vatten i marken.

Ett vanligt känt problem med markfuktighet sensorerna är deras korta livslängd när de exponeras för en fuktig miljö.

För att motverka detta har vi haft PCB i guldskiktet (ENIG eller kemiskt nickel Immersion Gold). Vi rekommenderar antingen en enkel 3-polig skruvstift eller en 3-polig bygel enheten (båda kan hittas i produkter avsnittet rekommenderas nedan) som skall lödas på sensorn för enkel kabeldragning.

Teknisk information