Raspberry Pi PiNoir Camera V2 Video Module

Artikelnummer: 10824

339 kr

Raspberry Pi Noir Camera V2 Video Module kamerakortet ansluter till någon Raspberry Pi eller Compute Module, så att du kan skapa HD-video och stillbilder. Pi noir (nr Infraröd) är densamma som standardkameramodulen men utan en IR-filter. det är därför bra för fotografi och video i mörker. Med kameralins.

Denna kamera är byggd för att kunna fotografera på natten i mörker, varför den saknas IR-filter.  Kameran kan fotografera på dagen också, men färgerna kommer inte att stämma med verkligheten.


(IR-filter är för dagkameran ska kunna få så färgäkta och klara färger som det är möjligt.)

Modulen använder IMX219PQ bildsensor från Sony som erbjuder höghastighetsvideo avbildning och hög känslighet.

Pi noir-modulen ger minskad kontaminering bild som fast mönster buller & smetas ut. Den har även automatiska styrfunktioner såsom exponeringskontroll, vitbalans och luminans upptäckt.

Funktioner och Fördelar:

  • Ingen IR-filter
  • Hög kvalitet bilder
  • Hög datakapacitet
  • 8 megapixlar fast fokus
  • Stöder 1080p, 720p60 och VGA90
  • Sony IMX219PQ CMOS-bildsensor
  • 15-polig flatkabel

Anslutning av Pi Noir till Pi:

En 15 cm bandkabel fäst vid modulplatser rakt in i din Pi Camera Serial Interface port (CSI). När den är ansluten, kan du komma åt kamerakortet via Multi-Media Abstraction Layer (MMAL) eller Video för Linux (V4L) API: er. Alternativt finns bibliotek som Picamera Python, och många andra som du kan hitta på nätet.

Produktapplikationer:

Pi noir kameramodulen från Raspberry Pi är perfekt för HD-video och stillbilder på natten. När den används med IR-lysdioder kan du se i mörker, så att du kan övervaka växtskydd eller ens nattdjur.

Notera

IR-lysdioder krävs för belysning vid användning av Pi Noir kameramodulen i mörker.